Bloeddrukmetingen thuis – Huisartsenpraktijk van den Berg – Kerschoten – Apeldoorn
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk van den Berg – Kerschoten
Anklaarseweg 91 7316MC
Apeldoorn

Bloeddrukmetingen thuis

Bloeddruk meten instructie

Een weekmeting betekent dat u 5 dagen achter elkaar uw bloeddruk meet. U start op de afgesproken dag. Twee keer per dag meet u de bloeddruk. Zowel in de ochtend als in de avond, tussen 06:00 en 21:00 uur. Voor betrouwbare metingen is het belangrijk dat u voor het eten of een uur na het eten gaat meten. Het is belangrijk dat u voor het meten rustig aan doet. Vermijd inspanning zoals; sporten, werken of koud douchen. We adviseren rondom of voor de meting niet te roken of koffie te drinken. U meet uw bloeddruk altijd in een zittende houding. Het is belangrijk dat u tijdens de meting niet beweegt of praat.

Ga rechtop zitten op een stoel. Zet uw benen naast elkaar op de grond. Ondersteun uw  onderarm door deze op tafel of op een stoelleuning te leggen. Zorg dat uw arm op harthoogte is. Ontbloot uw boven arm. Plaats de manchet 2 tot 3 centimeter boven uw elle boog om uw bovenarm. De slang die aan de manchet vast zit moet aan de binnenkant van uw arm zitten. Voer de bloeddrukmeting uit door op de startknop van de bloeddrukmeter te drukken. Herhaal de meting 3 maal met tussenposen van enkele seconden.

Vul de uitslag van de metingen in op het formulier dat u hieronder kunt downloaden en uitprinten. Graag terug sturen via e-mail. Daarvoor gaat u naar onze website (blauwe balk) of gooi het formulier in onze brievenbus. Opsturen mag ook.

 

Bloeddrukmetingen 2023